Miel in stil mediteraneean

Printeaza

Miel in stil mediteraneean

O reteta delicioasa de miel in stil mediteraneean din: usturoi, file de miel, sare, piper, ulei de masline, cimbru, rosii, vanata, zahar, supa si busuioc.

Ingrediente :

  • 1 căţel de usturoi
  • 150 g file de miel
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 crenguţă cimbru
  • 100 g roşii
  • 1 vânătă mică (cea. 150 g)
  • 1 linguriţă zahăr
  • 50 ml supă
  • 2 crenguţe de busuioc

 

Mod de preparare:

Curăţaţi usturo­iul şi pisaţi-l. Spălaţi carnea de miel şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi săraţi-o şi piperaţi-o. Prăjiţi-o circa 2 minute într-o lingură de ulei cu 1 crenguţă de cimbru şi  înfăşuraţi-o în folie de alumi­niu şi lăsaţi-o să se linişteas­că.

Opăriţi roşiile, îndepăr­taţi-le coaja, seminţele şi tocaţi-le în cuburi. Pregătiţi vâ­nătă şi tăiaţi-o în cuburi de circa 2 cm grosime. Prăjiţi-le în 2 linguri de ulei, săraţi-le şi piperaţi-le.

Caramelizaţi za­hărul în tigaie. Adăugaţi roşi­ile şi supa, daţi în fiert, săraţi şi piperaţi, apoi amestecaţi cu vinetele. Tocaţi frunzele de busuioc, încorporaţi-le în amestecul de legume. Serviţi carnea cu legumele prepara­te.

Pentru caramelizarea za­hărului, folosiţi o tigaie de friptură deschisă la culoare. Astfel, puteţi ve­dea când zahărul capătă culoarea dorită.

Miel în stil mediteraneean

Miel în stil mediteraneean.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.