Miel in stil mediteraneean
PrinteazaO reteta delicioasa de miel in stil mediteraneean din: usturoi, file de miel, sare, piper, ulei de masline, cimbru, rosii, vanata, zahar, supa si busuioc.
Ingrediente :
- 1 căţel de usturoi
- 150 g file de miel
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 crenguţă cimbru
- 100 g roşii
- 1 vânătă mică (cea. 150 g)
- 1 linguriţă zahăr
- 50 ml supă
- 2 crenguţe de busuioc
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l. Spălaţi carnea de miel şi uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, apoi săraţi-o şi piperaţi-o. Prăjiţi-o circa 2 minute într-o lingură de ulei cu 1 crenguţă de cimbru şi înfăşuraţi-o în folie de aluminiu şi lăsaţi-o să se liniştească.
Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja, seminţele şi tocaţi-le în cuburi. Pregătiţi vânătă şi tăiaţi-o în cuburi de circa 2 cm grosime. Prăjiţi-le în 2 linguri de ulei, săraţi-le şi piperaţi-le.
Caramelizaţi zahărul în tigaie. Adăugaţi roşiile şi supa, daţi în fiert, săraţi şi piperaţi, apoi amestecaţi cu vinetele. Tocaţi frunzele de busuioc, încorporaţi-le în amestecul de legume. Serviţi carnea cu legumele preparate.
Pentru caramelizarea zahărului, folosiţi o tigaie de friptură deschisă la culoare. Astfel, puteţi vedea când zahărul capătă culoarea dorită.
Miel în stil mediteraneean
Pofta buna!