Miel in stil mongolez

Printeaza

Miel in stil mongolez din: carne de miel, usturoi, ghimbir, ceapa, sos hoisin, ulei, amidon, sos de soia, vin de orez.

Ingrediente:Miel_in_stil_mongolez

  • 1 kg carne de miel
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 buc. ghimbir proaspăt
  • 4 cepe mari
  • 1 lingură sos hoisin
  • 1 lingură ulei de susan
  • 2 linguri seminţe de susan
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 1/2 legătură de ceapă verde
  • 3 linguriţe amidon
  • 3 linguri sos de soia
  • 75 cl vin de orez

 

Mod de preparare:

Se taie carnea de miel fâşii subţiri. Se curăţă usturoiul ghimbirul şi ceapa.

Cepele se taie în patru, iar usturoiul şi ghimbirul se taie mărunt. Se amestecă cu sosul hoisin şi cu uleiul de susan. Se adaugă carnea, iar compoziţia se lasă 60 de minute la marinat în frigider, acoperită cu capac.

Se rumenesc seminţele de susan 3 minute la foc mediu într-o tigaie fără ulei, amestecând constant, până devin maro-aurii. Apoi se scot afară, pentru a nu se arde.

Se încinge ulei de arahide într-un wok şi se prăjesc cepele 10 minute la foc mediu, amestecând, până devin de culoare maro-aurie. Se scot din wok şi se păstrează calde.

Se încinge wokul din nou şi se prăjeşte carnea pe porţii la foc mare. Apoi se adaugă toată carnea din nou în wok.

Ceapa verde se taie rondele. Se amestecă amidonul cu sosul de soia şi cu vinul de orez până se omogenizează, apoi se toarnă peste ceapă. Se prăjeşte carnea la foc puternic, amestecând continuu, până este prăjită şi sosul devine gros.

Se aşază carnea peste ceapă, se presară cu susan prăjit şi cu ceapă verde, şi se serveşte.

Miel in stil mongolez

Miel_in_stil_mongolez

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.