Miel inabusit cu legume

Printeaza

Miel inabusit cu legume din: pulpa de miel, ulei de masline, ceapa, vanata, dovlecel, ardei gras, rosii, sare, piper, boia, curry, sofran, patrunjel, busuioc.

Ingrediente:Miel inabusit cu legume

  • 1 pulpă de miel
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă mare roşie
  • 1 vânătă potrivită
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 roşii
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • curry
  • puţin şofran
  • frunze de pătrunjel
  • busuioc

 

 

Mod de preparare:

Pulpa de miel bine spălată, o ştergi cu un prosop de bucătărie şi o pui într-o cratiţă mai mare în care ai încălzit uleiul de măsline.

Intorci pulpa pe toate părţile să se călească bine, apoi o scoţi pe un platou şi o laşi deoparte până ce căleşti legumele în grăsimea rămasă de la călirea mielului, pui legumele în ordinea următoare: ceapa tocată mărunt, vinetele tocate cuburi (care mai înainte au fost puse într-un castron cu apă rece şi sare să-şi lase amărala şi apoi stoarse bine), apoi dovlecelul tăiat cuburi, ardeiul la fel, roşiile decojite şi tăiate cubuleţe.

Dacă este nevoie, mai adaugi ulei, condimentezi cu sare, piper, boia, curry şi puţin şofran pentru a da culoare frumoasă mâncării şi gust bun. Amesteci bine legumele, adaugi şi puţină apă, acoperi vasul şi laşi să fiarbă la foc domol cu pulpa de miel pusă deasupra.

Verifici şi, din când în când, scuturi cratiţa să nu se prindă legumele. Când sunt toate gata, iei vasul de pe foc, scoţi pulpa şi o pui în mijlocul platoului, iar de jur-împrejur pui legumele, presari totul cu pătrunjel verde tocat şi cu frunze de busuioc.

Poţi servi cu garnitură la alegere şi salată verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.