Miel la ceaun, fiert în zer
PrinteazaMiel la ceaun, fiert în zer din: miel, ceapa, vin rosu, usturoi, condiment de legume, foi de dafin, sare, piper, zer si ulei.
Ingrediente:
- 1 miel (de 9-10 kg)
- 1-2 ceapa
- 2 l vin rosu
- 1/2 kg usturoi
- 150 g condiment de legume
- foi de dafin
- sare
- piper
- 3 l zer
- 1 l ulei
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi potrivite şi le pui la fiert într-o oală, împreună cu zerul. Cureţi ceapa, o tai peştişori şi o căleşti cu uleiul în ceaun. După ce carnea a fiert, o adaugi peste ceapa călită, presari condimentul de legume, piper, foi de dafin şi sare du-pă gust, torni vinul şi pui usturoiul făcut mujdei.
Fierbi totul până scade vinul şi se formează un sos. Serveşti preparatul cu mămăliguţă.
Pofta buna!