Miel la cuptor cu rozmarin

Printeaza

Miel la cuptor cu rozmarin

Ingrediente:Miel la cuptor cu rozmarin

  • 2,5 kg carne de miel
  • 2 linguri rozmarin proaspăt (caz în care-l vei toca şi dacă e uscat poţi să-l macini cu râşniţa de cafea)
  • 1 lămâie de la care îi razi coaja
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 1/2 linguriţă cimbru uscat şi măcinat
  • 1/4 linguriţă condimente speciale pentru friptură
  • 2 căţei de usturoi pisaţi

 

Mod de preparare:

Combini toate plantele aromatice şi cu amestecul frumos mirositor rezultat freci toată carnea de miel. Aşa căptuşită, dai canea la frigider, unde trebuie să stea între 2 şi 12 ore. O scoţi, o pui într-o tavă unsă cu ulei şi o dai la cuptor la foc mare timp de 10 minute.

Reduci focul ca să fie potri­vit şi o laşi în continuare la cuptor. Din cânc în când o vei uda cu zeama care se formează în tavă în tim­pul coacerii. Durata maximă în care se coaceeste de 2 ore. Vei obţine astfel 16 gustoase porţii de friptură.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.