Miel la cuptor cu sos, fasole si cartofi
PrinteazaMiel la cuptor cu sos, fasole si cartofi din: paine toast, cimbru, patrunjel, unt, mustar, sare, piper, spate de miel, ulei, fasole verde, arpagic, cartofi, supa, vin rosu, faina.
- 2 felii paine toast
- cate 2 crengute cimbru si patrunjel
- 40 g unt
- 1/2 lingurita mustar
- sare
- piper
- 300 g spate de miel
- 2 linguri ulei
- 300 g fasole verde
- 100 g arpagic
- 400 g cartofi taiati rotund
- 100 ml supa
- 50 ml vin rosu
- 1/2 lingurita faina
Mod de preparare:
Taiati paine toast cuburi. Spalati si curatati verdeata. Puneti-o impreuna cu painea intr-un blender si mărunţiţi totul. Adăugaţi 30 g de unt, muştarul, sarea, piperul.
Preîncălziţi cuptor-ul la 175°C. Prăjiţi carnea într-o lingură de ulei, condimentaţi-o şi aşezaţi-o într-o tavă. Intindeţi amestecul de verdeaţă pe carne şi lăsaţi-o la cuptor 25-30 de minute.
Tăiaţi fasolea în jumătate, fierbeţi-o în apă cu sare 8-10 minute, apoi turnaţi apă rece peste ea. Curăţaţi arpagicul Spălaţi şi curăţaţi verdeaţa. Puneţi-o împreună cu pâinea într-un blender şi şi tăiaţi-l peştişori.
Incingeţi o lingură de ulei şi prăjiţi acolo cartofii până se rumenesc. Căliţi arpagicul într-o lingură de unt. Adăugaţi fasolea şi condimentaţi-o.
Infăşuraţi carnea în folie de aluminiu. Stingeţi sosul cu supă şi vin, legaţi-l cu făină şi condimentaţi-l. Tăiaţi carnea felii rotunde şi serviţi-o alături de sos, fasole şi cartofi.
Miel la cuptor cu sos, fasole si cartofi
Pofta buna!