Miel la gratar cu maioneza si usturoi
PrinteazaMiel la gratar cu maioneza si usturoi din: pulpa de mniel ceapa, usturoi, cimbru, scortisoara, usturoi, piper, ulei, rosii, sare, piper.
- 1 kg pulpă de miel
- 2 cepe
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 linguriţă rasă de cimbru uscat
- 1 linguriţă rasă de scorţişoară
- 1 linguriţă rasă de piper măcinat
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml ulei de măsline
- 4 roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai carnea de miel în bucăţi de circa 5-6 cm, o speli uşor şi o pui într-un castron. Pui peste carne cimbrul, scorţişoara şi piperul măcinat, apoi presari carnea cu sare.
Adaugi vinul, uleiul de floarea soarelui şi 2-3 căţei de usturoi tocat. Dai castronul la rece de pe o zi pe alta (24 h). Scoţi bucăţile de carne de la marinată, le scurgi bine şi le pui pe grătarul încins.
Frigi carnea, câte 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumeneşte bine, apoi o freci cu căţei de usturoi. Când feliile de
carne sunt gata, le stropeşti cu ulei de măsline şi pui peste ele amestecul de roşii tocate, sare şi un praf de piper.
Serveşti carnea de miel cu garnitura făcută din sos de usturoi, frecând usturoiul pisat cu sare şi cu ulei de măsline adăugat separat.
Miel la gratar cu maioneza si usturoi
Pofta buna!