Miel la gratar
PrinteazaMiel la gratar din: carne de miel, ulei, vin, piper, sare, boia, otet de prune.
- 1 kg carne de miel (de preferat pulpă, muşchiul spatelui şi/sau coaste)
- 3 linguri ulei
- 3 linguri vin
- piper măcinat
- sare
- boia
- optional: 2 linguri oţet de prune
Mod de preparare:
Carnea de miel se taie în bucăti mai mari (muşchiul se taie perpendicular pe fibră, în felii groase de 1,5-2 cm) care se pun într-un castron. Separat, se pregăteşte un sos rece din amestec de ulei, vin (optional, otet), piper, boia şi putină sare, care se toarnă peste carne. Carnea se tine în sos 15-30 de minute.
Se încălzeşte grătarul şi carnea se scoate din sos, apoi se pune pe grătar. Când se întoarce carnea, se unge cu restul de sos rămas. Se serveşte cu salată verde sau cu salată de crudităti. Ca garnitură se recomandă cartofi prăjiţi sau legume fierte.
Carnea poate fi pregătită şi fără sos – este numai sărată şi eventual presărată cu pufin cimbru uscat. Rezultă un grătar cu multă personalitate şi cu un gust foarte apreciat de gurmanzi.
„Cunoscătorii” consideră grătarul de miel ca felul cel mai fin şi mai gustos în care poate fi preparat mielul.
Pofta buna!