Miel la pergament
PrinteazaMiel la pergament din: carne de miel, ulei, lamai, usturoi, hartie pergament, piper, sare.
- 1,5 kg carne macră de miel (pulpă)
- 4 linguri ulei
- 1-2 lămâi coapte/moi
- 4-6 căţei de usturoi pisaţi
- hârtie pergament (sau folie de aluminiu)
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Carnea de miel (uzual pulpă) se tranşează în felii ca pentru grătar (8-10 bucăţi), apoi se sărează, se presară cu piper, se unge cu usturoi pisat şi se trece prin zeama de lămâie.
Fiecare bucată astfel pregătită se înfăşoară în hârtia de pergament bine unsă cu ulei. Pachetele se aşază într-o tavă unsă cu putin ulei, în aşa fel ca la capete hârtia să fie mai ridicată, pentru a nu se scurge sucul (sosul) din ele.
Tava se pune la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute, până ce carnea este făcută.
Se scoate tava din cuptor şi pachetele se desfac cu multă grijă, pentru a nu se risipi sucul. Carnea se aşază pe un platou şi peste ea se toarnă sosul recuperat la desfacerea pachetelor.
Se serveşte cu cartofi natur şi salată verde sau cu salată de andive.
Notă: In ultima vreme, multă lume, din comoditate, din economie sau din alte motive, foloseşte în locul hârtiei pergament folie de aluminiu. Solutia nu este perfectă, însă rezultatele sunt comparabile.
Pofta buna!