Miel la tava cu vin
PrinteazaMiel la tava cu vin din: pulpa de miel, ulei, vin, usturoi, cimbru, sare, piper.
- 1 pulpă de miel din spate
- 200 ml ulei
- 2 pahare vin alb sec
- 10 fire usturoi verde
- 5-6 căţei usturoi
- 1 linguriţă cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incingeţi cuptorul la treapta 4.
Zdrobiţi căţeii de usturoi, frecaţi carnea pe toate părţile cu usturoi, sare, piper şi cimbru. Infăşuraţi pulpa cu firele de usturoi verde, puneţi-o într-o tavă nu prea mare (tăiaţi ciotul de os, ca să nu ocupe loc).
Turnaţi uleiul şi vinul peste carne, apoi adăugaţi apă cât să o cuprindă până la jumătate. Acoperiţi tava cu folie. Lăsaţi să se coacă circa 1 oră, apoi ungeţi carnea cu sosul din tavă.
Reduceţi focul, lăsaţi să se coacă neacoperită, ungând-o cu sos din când în când, încă circa 1 oră, până se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos.
Pofta buna!