din: scrumbie afumata, unt, smantana, mustar, zeama de lamaie, usturoi, capere, sare, piper, patrunjel. Este o alegere excelentă pentru cei care doresc să ofere o notă de rafinament și originalitate meniului de aperitive. Combinația de scrumbie afumată, bogată în arome, cu textura cremoasă a pateului, face din acest preparat un favorit […]
Miel cu legume
PrinteazaMiel cu legume din: carne de miel, fasole verde, ardei capia, arpagic, sare, piper, ulei, boia, usturoi, cimbru, otet, patrunjel.
Ingrediente:
- un kilogram carne de miel
- 800 g fasole verde
- 8 ardei capia
- 250 g arpagic
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- o linguriţă de boia iute
- 4 căţei de usturoi
- cimbru
- o lingură de oţet,
- pătrunjel
Preparare:
Miel cu legume: Carnea de miel se spală, se taie în bucăţi şi se pune într-un vas adânc.
Peste ea se aşază căţeii de usturoi, se toarnă oţetul şi două căni cu apă.
acoperă cu un capac şi se lasă 15 minute. scoate carnea din apă, se pune în alt vas şi se presară cimbru, sare, piper, boia iute şi se toarnă un păhărel de ulei.
amestecă şi se acoperă cu folie alimentară. lasă la rece 30 de minute, apoi se scoate carnea şi se introduce la cuptor timp de 45 de minute.
Fasolea verde se spală, se pune într-o oală cu apă fierbinte şi se fierbe.
lasă în apa fierbinte până când se serveşte. Arpagicul se curăţă de foi, se spală şi se fierbe în puţină apă, timp de zece minute, la foc mediu. scoate din apă şi se căleşte cinci minute la foc iute.
Ardeii capia se spală, se coc pe plită, se curăţă de coajă şi se condimentează. Se serveşte totul cald, presărat cu pătrunjel tocat.
Carnea de miel poate fi şi prăjită, însă atunci se va tăia în felii mai subţiri.
Pofta buna!
Imi place carnea de miel. E frageda si foarte gustoasa.