Vitel cu Ciuperci și Vin Roșu – Deliciu Culinar din: carne de vitel, ciuperci, ceapa, usturoi, vin rosu, supa de vita, ulei de masline, unt, cimbru, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500g carne de vitel (cotlet sau mușchi de vitel) 200g ciuperci proaspete, tăiate felii 1 ceapă medie, tocată mărunt 2 căței de usturoi, mărunțiți 200ml […]
Miel cu linte
PrinteazaMiel cu linte din: carne de miel, usturoi, linte, ceapa verde, ardei capia, morcovi, pasta de tomate, busuioc verde, sare, piper, boia iute, ulei, malai, castraveti murati si ardei grasi
Ingrediente:
- 800 g carne de miel
- 3 catei de usturoi
- 600 g linte
- 1 legatura ceapa verde
- 2 ardei capia
- 1 morcov
- 1 lingura de paste de tomate
- busuioc verde
- sare
- piper
- un varf de cutit de boia iute
- ulei,
- malai
- castraveti murati
- ardei grasi
Mod de preparare:
Miel cu linte: pune lintea la inmuiat cu o seara inainte. A doua zi se fierbe in apa cu sare, se scurge si se lasa intr-un castron.
taie carnea de miel in bucatele, se spala si se opareste cu apa clocotita. Bucatile se scot cu o spumiera, se pun la prajit in ulei incins, iar cand capata o culoare maronie se scot si se aseaza intr-un castron.
incing intr-o cratita 4 linguri de ulei, se adauaga morcovii si se calesc timp de 2 minute. presara ardeii, ceapa verde si usturoiul tocate marunt.
calesc pana cand devin moi, se adauga carnea de miel si lintea. toarna 2 cani de apa, se condimenteaza si se lasa la fiert. Cand carnea e fiarta se adauga pasta de tomate dizolvata cu putina apa si se mai lasa pe foc inca 10 minute.
opreste focul, se presara busuiocul tocat marunt si se serveste cu mamaliga, castraveti murati sau salata de ardei copti.
Pofta buna!
Vitel cu Ciuperci și Vin Roșu – Deliciu Culinar
bun, bun, n-are cum sa nu fie bun