Miel marinat cu mentă şi ghimbir
PrinteazaO reteta delicioasa de miel marinat cu menta si ghimbir din: coaste de miel, frunze de menta, ghimbir, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ghimbirul este o plantă erbacee originară din regiunile tropicale ale Asiei. In bucătărie se foloseşte doar partea subterană, rizomul, cu forme neregulate şi cu coaja alb-gălbuie. Pulpa rizomului se poate folosi proaspătă, caramelizată sau pulbere pentru aromatiza- rea mâncărurilor, sosurilor şi a dulciurilor. Are un gust picant, dar delicat, foarte aromat, cu note de lămâie.
- 12 coaste de miel
- 10 frunze de mentă
- 1 bucată ghimbir proaspăt
- 1 căţel de usturoi
- 1 crenguţă de rozmarin
- 6 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare şi piper
Mod de preparare:
Aşează frunzele de mentă, de rozmarin şi pătrunjelul pe un fund de lemn şi toacă-le cu un cuţit. Pune într-un castronel ierburile tocate, uleiul de măsline, usturoiul tăiat feliuţe, sare şi piper, după gust.
Curăţă şi rade ghimbirul, apoi stoarce-1 peste conţinutul castronelului cu ierburi, după care amestecă totul cu o furculiţă. Unge coastele de miel cu uleiul aromatic obţinut, lăsându-le 10 minute în frigider să se marineze.
Presară carnea cu sare, dacă mai este nevoie, şi frige-o pe grătarul încins. Serveşte-o aşezată pe salată verde sau, după gust, cu o garnitură de legume proaspete. Decorează cu frunze de rozmarin şi de mentă.
Miel marinat cu mentă şi ghimbir
Poftă bună!