Miel marinat cu mentă şi ghimbir

Printeaza

O reteta delicioasa de miel marinat cu menta si ghimbir din: coaste de miel, frunze de menta, ghimbir, usturoi, rozmarin, ulei de masline extravirgin, patrunjel, sare si piper. Ghimbirul este o plantă erbacee originară din regiunile tropicale ale Asiei. In bucătărie se foloseşte doar partea subterană, rizomul, cu forme neregulate şi cu coaja alb-gălbuie. Pulpa rizomului se poate folosi proaspătă, caramelizată sau pulbere pentru aromatiza- rea mâncărurilor, sosurilor şi a dulciurilor. Are un gust picant, dar delicat, foarte aro­mat, cu note de lămâie.

 

Ingrediente:Miel marinat cu mentă şi ghimbir

  • 12 coaste de miel
  • 10 frunze de mentă
  • 1 bucată ghimbir proaspăt
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Aşează frunzele de mentă, de rozmarin şi pătrunjelul pe un fund de lemn şi toacă-le cu un cuţit. Pune într-un castronel ierburile tocate, uleiul de măsline, usturoiul tăiat feliuţe, sare şi piper, după gust.

Curăţă şi rade ghimbirul, apoi stoarce-1 peste conţinutul castronelului cu ierburi, după care amestecă totul cu o furculiţă. Unge coastele de miel cu uleiul aroma­tic obţinut, lăsându-le 10 minute în frigider să se marineze.

Presară carnea cu sare, dacă mai este ne­voie, şi frige-o pe grătarul încins. Serveşte-o aşezată pe salată verde sau, după gust, cu o garnitură de legume proaspete. Decorează cu frunze de rozmarin şi de mentă.

Miel marinat cu mentă şi ghimbir

Miel marinat cu mentă şi ghimbir

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.