Miel marinat cu sofran, paprika si chili
PrinteazaMiel marinat cu sofran, paprika si chili din: carne de miel, iaurt natural, rădăcină de ghimbir, usturoi, ulei, beţişoare verzi de scorţişoară, apă caldă, sare, scorţişoară, coriandru, şofran, praf de chili, paprika.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 125 g iaurt natural
- 2,5 cmc rădăcină de ghimbir, curăţată şi tăiată
- 2-3 căţei de usturoi curăţat şi tăiat
- 2 linguri ulei
- 6 beţişoare verzi de scorţişoară despicate, la capăt
- 175 ml apă caldă
- 1 1/4 linguriţă sare
- 1 lingură scorţişoară
- 1 lingură coriandru
- 1 lingură şofran
- 1/4 linguriţă praf de chili
- 1 linguriţă paprika
Mod de preparare:
Se înlătură excesul de grăsime de pe bucăţile de miel, se spălă şi se scurg bine. Se bat cu ciocanul de şniţele.
Se pun iaurtul, ghimbirul, usturoiul şi chili verde într-un mixer şi se amestecă până se formează o pastă.
Se toarnă iaurtul astfel marinat peste bucăţile de miel şi se amestecă bine.
Se acoperă vasul şi se lasă (să se marineze) într-un loc răcoros, timp de patru până la şase ore, sau în frigider peste noapte.
Se încinge uleiul la foc potrivit, se ia tigaia de pe foc, se adaugă scorţişoara şi condimentele combinate.
Se agită şi se pune tigaia din nou pe foc. Se adaugă carnea, se dă focul mare, se agită şi se prăjeşte carnea timp de 4-5 minute.
Se adaugă sare şi apă, se lasă să dea în clocot, se reduce focul puţin şi se lasă la fiert până când carnea devine fragedă (aproximativ 35-40 de minute). Se serveşte cu spanac.
Pofta buna!