Miel cu tarhon, masline si lamaie din: pulpă de miel, vin alb, ceapă verde, usturoi verde, ulei de masline, masline, lamaie, tarhon proaspat, smantana, gogosar in otet, sare, piper. Ingrediente: 1 pulpă de miel 100 ml vin alb 10 fire de ceapă verde 10 fire de usturoi verde 50 ml ulei de măsline 100 g măsline 2 […]
Miel cu masline
PrinteazaMiel cu masline din: carne de miel, masline, cartofi, rosii, ceapa, vin, sare, piper, ulei.
- 900 g carne de miel fără os
- 100 g măsline
- 6 cartofi
- 3 roşii
- 2 cepe
- 250 ml vin alb
- sare
- 1/2 linguriţă boabe de piper
- piper alb proaspăt măcinat
- 70 ml ulei
Mod de preparare:
Crestezi măslinele şi le opăreşti de câte ori este nevoie pentru a le desăra.
Dacă nu ţi se par prea sărate, le crestezi şi nu le mai opăreşti. Cureţi şi speli legumele.
Speli carnea şi o tai în bucăţi potrivite, pe care le rumeneşti în ulei, pe toate părţile.
Intre timp, cureţi ceapa şi 0 tai mărunt. Scoţi carnea pe o farfurie şi, în uleiul rămas, căleşti şi ceapa.
Adaugi din nou carnea în cratiţă, apoi cartofii tăiaţi în jumătăţi, roşiile decojite şi tăiate, măslinele, boabele de piper şi vinul diluat cu apă cât să acopere ingredientele.
Introduci cratiţa în cuptorul cald, la foc mic, pentru 1 1/2 oră, timp în care ai grijă să mai completezi cu apă şi să scoţi periodic cratiţa, pentru a se rumeni uniform ingredientele.
Spre sfârşit, adaugi sare şi piper alb măcinat, după gust.
Pofta buna!
poate iti place si:
Miel cu tarhon, masline si lamaie
Friptura de miel cu masline
Friptura de miel cu masline din: miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, rosii, zahar brun, cimbru, sare, piper, masline negre, piure de cartofi si sos pesto. Ingrediente: 4 linguri cu ulei de măsline 900 g carne de miel tăiată în cuburi 2 cepe, tăiate mărunt 2 căţei de usturoi 100 ml vin roşu […]
Pofta buna!