Miel cu migdale si caise uscate
PrinteazaMiel cu migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, ulei de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom, sofran, foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate.
Ingrediente:
- 2 cepe mari, tocate mărunt
- 4 căţei de usturoi, tăiaţi felii
- 5cm rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiată în felii subţiri
- 2 linguri ulei de măsline
- 1,5kg fileuri slabe de miel, tăiate bucăţi
- 2 beţe de scorţişoară
- 8 cuişoare
- 6 păstăi de cardamom
- un vârf de şofran
- 2 frunze de dafin
- 2 linguriţă de coriandru măcinat
- 3 linguri de migdale măcinate
- 850ml supă de vită gata făcută
- 250g de caise uscate
Mod de preparare:
Se prăjesc în ulei ceapa, usturoiul şi ghimbirul timp de 15 minute.
Se adaugă mielul şi se lasă pe foc scuturând tigaia din când în când, până când mielul devine maro.
Se adaugă condimentele, se mai lasă pe foc ca să-şi lase aromele, apoi se adaugă migdalele. Se toarnă supa de vită şi se asezonează cu sare şi piper.
Se acoperă tigaia şi se mai lasă pe foc 45 de minute, amestecând din când în când.
Se adaugă caisele şi se mai lasă pe foc 15 minute, până când devine mielul fraged. Se subţiază sosul cu puţină apă, dacă este nevoie.
Miel cu migdale si caise uscate
Pofta buna!