Miel cu migdale si caise uscate

Printeaza

Miel cu migdale si caise uscate din: ceapa, usturoi, radacina de ghimbir, ulei de masline, fileuri de miel, scortisoara, cuisoare, cardamom, sofran, foi de dafin, coriandru, migdale, supa de vita si caise uscate.

Ingrediente:

  • 2 cepe mari, tocate mărunt
  • 4 căţei de usturoi, tăiaţi felii
  • 5cm rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiată în felii subţiri
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1,5kg fileuri slabe de miel, tăiate bucăţi
  • 2 beţe de scorţişoară
  • 8 cuişoare
  • 6 păstăi de cardamom
  • un vârf de şofran
  • 2 frunze de dafin
  • 2 linguriţă de coriandru măcinat
  • 3 linguri de migdale măcinate
  • 850ml supă de vită gata făcută
  • 250g de caise uscate

 

Mod de preparare:

Se prăjesc în ulei ceapa, usturoiul şi ghimbirul timp de 15 minute.

Se adaugă mielul şi se lasă pe foc scuturând tigaia din când în când, până când mielul devine maro.

Se adaugă condimentele, se mai lasă pe foc ca să-şi lase aromele, apoi se adaugă migdalele. Se toarnă supa de vită şi se asezonează cu sare şi piper.

Se acoperă tigaia şi se mai lasă pe foc 45 de minute, amestecând din când în când.

Se adaugă caisele şi se mai lasă pe foc 15 minute, până când devine mielul fraged. Se subţiază sosul cu puţină apă, dacă este nevoie.

Miel cu migdale si caise uscate

Miel_cu_migdale_si_caise_uscate

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.