Miel in sos de iaurt
PrinteazaMiel in sos de iaurt
- 750 g carne de miel
- 500 g iaurt
- 1/2 lingură făină
- 2 linguri unt
- 1 lingură mărar tocat
- sare
Mod de preparare:
Bucăţile de carne de miel se prăjesc în unt. Cînd s-au rumenit puţin, se adaugă cîteva linguri de apăşi se lasă să fiarbă încet, acoperit, pînă cînd carnea este aproape fiartă (dacă este nevoie se mai adaugă puţină apă).
Se face o pastă din iaurt şi făină, punînd cîte puţin iaurt peste făinăşi amestecînd bine ca să evităm formarea cocoloaşelor.
Această pastă se toarnă peste bucăţile de miel aproape fierte, se adaugă mărarul şi sarea şi se lasă să mai dea cîteva clocote pînă ce carnea este fiartă.
Se serveşte cu mămăliguţă.
Pofta buna!