Miel cu orez si conopida
PrinteazaMiel cu orez si conopida din: orez, carne de miel, unt, ulei de porumb, conopida, seminte de pin, sare, piper, iaurt, scortisoara.
- 450 g orez cu bobul lung
- 900 g carne de miel dezosata
- 100 g unt
- 60 ml ulei de porumb
- 900 g conopida
- 50 g seminte de pin
- sare
- piper
- iaurt
- scortisoara
Mod de preparare:
Orezul se fierbe in apa clocotita timp de 10 minute, apoi se scurge.
Carnea de miel taiata cubulete se pune intr-o tigaie, se acopera cu apa clocotita si se lasa sa fiarba inabusit timp de o jumatate de ora.
Se scoate carnea, pastrandu-se zeama in care a fiert.
Separat, intr-o tigaie mai mare se topesc 50 g unt si uleiul, iar cand s-au incins se pun buchetelele de conopida.
Se lasa sa se prajeasca usor, devenind aurii. Intr-o tigaie se asaza carnea de miel, se presara sare, piper si scortisoara.
Se adauga un strat de conopida, se condimenteaza, apoi se adauga un strat de orez.
Se niveleaza usor, se toarna zeama de carne, cat sa depaseasca orezul cu 5 mm. Se condimenteaza din nou.
Se acopera cu folie sau capac si se lasa deasupra unui foc moderat pana cand se absoarbe lichidul, iar orezul se inmbaie.
Se stinge focul si se mai lasa inca 20 de minute. Se rastoarna tigaia peste un platou si se lasa asa.
De abia dupa un sfert de ora se indeparteaza tigaia si se condimenteaza preparatul cu seminte de pin prajite in restul de unt.
Se serveste cu iaurt caldut.
Miel cu orez si conopida
Pofta buna!