Miel cu orez
PrinteazaMiel cu orez din: orez, supa, ceapa, unt, stafide, seminte de pin, castane, miere, mirodenii, scortisoara, marar, piper, sare.
Ingrediente:
- 200 g ficat de miel tăiat cubuleţe
- două căni de orez
- 4 căni de supă sau apă
- două cepe
- 700 g unt
- 40 g stafide
- 40 g seminţe de pin
- 200 g castane
- o linguriţă de miere
- două linguriţe de amestec de mirodenii
- două linguriţe de scorţişoară
- o jumătate de legătură de mărar
- o linguriţă de piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Se crestează cu un cuţitaş castanele şi se fierb în apă clocotită cu sare până când se desface coaja. Se pune la înmuiat orezul în apă caldă sărată, timp de 30 de minute.
Stafidele se lasă să se umfle în apă. Se topesc 30 g de unt într-o tigaie şi se căleşte ficatul în el.
Când şi-a lăsat sucul şi apoi a scăzut, se ia de pe foc şi se pune într-un vas acoperit. Se adaugă restul de unt în tigaia în care se va face orezul.
Mai întâi se căleşte ceapa tocată feliuţe şi, când îşi schimbă culoarea, se adaugă seminţele de pin şi se amestecă.
La sfârşit se pune orezul, se mai lasă la foc mic până când seminţele de pin se prăjesc. Se toarnă supa sau apa, apoi se pun ficatul, mierea, stafidele, sarea şi mirodeniile, amestecând din când în când.
Se dă focul mai mare timp de 3-4 minute, apoi se ţine alte 15-20 de minute la foc mic până când orezul absoarbe apa.
Se ia orezul de pe foc, apoi se pun castanele rupte în bucăţi mai mari.
Se aşază totul pe un platou şi se decorează cu mărar proaspăt tocat.
Miel cu orez
Pofta buna!