Miel cu orez

Printeaza

Miel cu orez din: orez, supa, ceapa, unt, stafide, seminte de pin, castane, miere, mirodenii, scortisoara, marar, piper, sare.

Ingrediente:

  • 200 g ficat de miel tăiat cubuleţe
  • două căni de orez
  • 4 căni de supă sau apă
  • două cepe
  • 700 g unt
  • 40 g stafide
  • 40 g seminţe de pin
  • 200 g castane
  • o linguriţă de miere
  • două linguriţe de amestec de mirodenii
  • două lin­guriţe de scorţişoară
  • o jumătate de legătură de mărar
  • o lin­guriţă de piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se crestează cu un cuţitaş castanele şi se fierb în apă clocotită cu sare până când se desface coaja. Se pune la înmuiat orezul în apă caldă sărată, timp de 30 de minute.

Stafidele se lasă să se umfle în apă. Se topesc 30 g de unt într-o tigaie şi se căleşte ficatul în el.

Când şi-a lăsat sucul şi apoi a scăzut, se ia de pe foc şi se pune într-un vas acoperit. Se adaugă restul de unt în tigaia în care se va face orezul.

Mai întâi se căleşte ceapa tocată feliuţe şi, când îşi schimbă culoarea, se adaugă seminţele de pin şi se amestecă.

La sfârşit se pune orezul, se mai lasă la foc mic până când seminţele de pin se prăjesc. Se toarnă supa sau apa, apoi se pun ficatul, mierea, stafidele, sarea şi mirodeniile, amestecând din când în când.

Se dă focul mai mare timp de 3-4 minute, apoi se ţine alte 15-20 de minute la foc mic până când orezul absoarbe apa.

Se ia orezul de pe foc, apoi se pun castanele rupte în bucăţi mai mari.

Se aşază totul pe un platou şi se decorează cu mărar proaspăt tocat.

 

Miel cu orez

Miel_cu_orez

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.