Miel Rogan Josh

Printeaza

O reteta de miel rogan josh din: iaurt, praf de chilli, coriandru, usturoi, ghimbir, boia, curcuma, carne de miel, ceapa, piure de rosii, sare, unt, frunze de dafin, cardamom, baton de scortisoara, cuisoare, menta si coriandru. Carnea macră de miel îşi lasă sucul pe parcursul gătirii lente într-un curry aromat cu condimente prăjite.

Ingrediente:Miel Rogan Josh

  • 75 g iaurt
  • 1 lingurita praf de chilli
  • 2 lingurite coriandru, macinat
  • 2 lingurite usturoi, piure sau proaspat, zdrobit
  • 2 lingurite piure de ghimbir sau ghimbir proaspat, ras
  • 1 lingurita boia
  • 0.5 lingurita curcuma, macinata
  • 550 g file de carne de miel (portiunea de la gat) sau pulpa
  • 300 g ceapa, tocata fin
  • 2 lingurite piure de rosii
  • sare
  • 25 g unt fara sare
  • 2 frunze de dafin, faramitate
  • 2 teci de cardamon, crapate la varf
  • 5 cm baton de scortisoara, rupt in doua
  • 4 cuisoare intregi
  • 0.5 lingurita nucsoara, proaspat macinata
  • 1 lingura menta proaspata, tocata
  • 2 linguri coriandru proaspat, tocat

 

Mod de preparare:

Se amesteca iaurtul cu praful de chilli, coriandrul, chimenul, usturoiul, ghimbirul, boia si curcuma. Se curata grasimea de pe carnea de miel, apoi se taie in cubulete de 5 cm.

Se pun intr-o cratita care nu lipeste impreuna cu ceapa si se calesc la foc potrivit. Se amesteca pana cand continutul incepe sa sfaraie.

Se adauga amestecul cu iaurt, se reduce flacara si se acopera. Se lasa astfel 30 de minute, amestecand uneori, pana cand carnea incepe sa-si lase sucul. Se scoate capacul, se mareste focul la potrivit si se lasa sa fiarba 5-6 minute, amestecand frecvent, pana cand devine pastos.

Se pune un ibric cu apa la fiert. Se adauga piureul de tomate, putina sare si 15 g de unt la miel. Se reduce flacara la minim si se lasa sa fiarba fara capac, 3-4 minute, amestecand mereu. Se adauga 350 ml de apa fiarta din ibric, se acopera si se mai lasa sa fiarba inabusit 15 minute.

Intr-o tigaie mica, se topeste restul de unt la flacara mica. Se adauga frunzele de dafin, nucsoara, scortisoara si cuisoarele si se lasa sa se prajeasca 35-40 de secunde. Se adauga cardamonul, se mai amesteca o data si se toarna continutul peste carne.

Se amesteca bine, se acopera si se mai tine pe foc inca 10-12 minute. Se adauga menta si coriandrul tocat.

Miel Rogan Josh

Miel Rogan Josh

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.