Miel cu rozmarin si legume

Printeaza

Miel cu rozmarin si legume, ulei de masline, piper, sare, usturoi, cartofi, morcovi, dovlecei, unt, faina, supa de pui, capere, menta si otet.

Ingrediente:

  • rozmarin proaspăt
  • 2 kg spată de miel
  • ulei de măsline
  • piper
  • sare
  • o căpăţână de usturoi
  • 750g cartofi tăiaţi mare
  • 3 morcovi tăiaţi mic
  • 1dovlecel
  • unt

Ingrediente sos:

  • 1,2 linguri făină
  • 400 ml supă de pui
  • 2 linguri capere
  • mentă proaspătă
  • oţet balsamic

 

 

Mod de preparare:

Miel cu rozmarin si legume: Aşezaţi rozmarinul şi usturoiul pe fundul tăvii, peste ele mielul uns cu ulei de măsline şi asezonaţi cu sare şi piper.

Mai puneţi rozmarin şi usturoi peste carne. înveliţi tava cu folie de aluminiu şi lăsaţi să se coacă la mic vreo 4 ore.

Când mielul e aproape făcut, fierbeţi 20 de minute cartofii, morcovii şi dovlecelul, în apă sărată.

Când sunt fierţi, zdrobiţi-i şi amestecaţi legumele cu unt. Separat, faceţi sosul, amestecând făina cu supa, caperele şi un strop de oţet.

Lăsaţi să scadă, dar nu prea mult. La final, tăiaţi menta şi adăugaţi-o în sos.

Aşezaţi mielul pe un platou, înconjuraţi-l cu legumele şi presăraţi sos.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.