Miel cu rozmarin si sos tomat
PrinteazaMiel cu rozmarin si sos tomat din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, rozmarin, pasta de tomate, lamaie, marar, vin, sare, piper, castraveti, paine.
- două kilograme pulpă de miel
- 50 ml ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 6 fire de rozmarin verde
- 500 g pastă de tomate
- o jumătate de lămâie
- o legătură de mărar
- 200 ml vin alb
- sare
- piper
- castraveţi muraţi
- pâine de casă
Mod de preparare:
Pulpa de miel se dezosează, se curăţă, se crestează şi se împănează cu feliuţele de usturoi. Uleiul se amestecă bine cu rozmarinul pisat în mojar, sare şi piper după gust.
Se unge carnea cu sosul obţinut, se aşază în tavă şi se introduce în cuptorul încins pentru 30 de minute, stropind-o din când în când cu sosul format în tavă.
Pasta de tomate se dizolvă în vin, adăugând şi puţină apă ca să nu fie prea gros sosul. Se scoate tava din cuptor, se toarnă sosul de tomate peste carne, se introduce din nou în cuptor şi se continuă coacerea 15-20 de minute.
Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească puţin în tavă, se pune în farfurii, se decorează cu mărar tocat şi felii de lămâie şi se serveşte imediat.
Miel cu rozmarin si sos tomat
Pofta buna!