Friptura de miel cu cartofi si sos de menta din: file de miel, coaja rasa de lamaie, usturoi, piper, ulei de masline,, cartofi, unt, menta, zahar, cidru. Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc. De […]
Miel cu sos de rosii si usturoi
PrinteazaMiel cu sos de rosii si usturoi din: pulpă de miel, usturoi, cimbru, unt, lamaie, vin alb sec, bulion, conserva cu cuburi de rosii, sare, piper.
Ingrediente:
- o pulpă miel de 1,5 kg
- 3-4 căţei usturoi
- cimbru
- 100 g unt
- 1/2 lămâie
- 300 ml vin alb sec
- 2 linguri bulion
- o conservă mare cuburi de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Usturoiul se feliază şi se introduce în pulpa de miel căreia i s-au făcut mici incizii.
Se presară apoi carnea cu cimbru, sare şi piper şi se pune la cuptor cu untul tăiat cuburi şi coaja de lămâie pe lângă ea.
Se lasă carnea 45 de minute, întorcând-o la jumătatea coacerii.
Apoi, se pun bulionul desfăcut în vin şi cuburile de roşii şi se continuă coacerea încă 15 minute.
Sosul se pasează apoi si se aduce lamasă.
Miel cu sos de rosii si usturoi
Pofta buna!
poate iti place si:
Friptura de miel cu cartofi si sos de menta
Coaste de miel in sos de mustar
Coaste de miel in sos de mustar din: coaste de miel, sare, piper, rozmarin, ulei de masline, mustar, otet balsamic, usturoi, tarhon, sare si piper. Ingrediente: coaste de miel sare si piper cateva crengute de rozmarin ulei de masline Pentru sos: 3 linguri de mustar 1 lingura otet balsamic 2 linguri ulei de masline 3 […]
Pofta buna!