Miel in stil marocan
PrinteazaMiel in stil marocan din: carne de miel, ulei de masline, migdale, ceapa, usturoi, sofran, radacina de ghimbir, coriandru, scortisoara, caise uscate, curmale, coaja de portocala, miere, sare, piper, cuscus.
Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.
De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.
timp de preparare 15 minute, timp de gatire 40 minute, 4 portii
Ingrediente:
- 450 gr carne de miel, taiat cuburi
- 2 linguri ulei de masline
- 50gr migdale, fierte
- 2 cepe, tocate
- 2 catei usturoi, tocat
- 2 prafuri sofran
- 2.5cm radacina ghimbir, tocat
- 1 lingurita seminte coriandru, zdrobite
- 1 bat scortisoara, rupt in jumatate
- 8 caise uscate
- 8 curmale, jumatati
- 3-4 fasii coaja portocala
- 1-2 linguri miere
- Sare si piper, proaspat macinat
- 2 linguri coriandru tocat
- cuscus pentru servire
Mod de preparare:
Incalziti ulei intr-o tigaie si prajiti migdalele pana se rumenesc foarte bine. Pastrati deoparte.
In aceeasi tigaie adaugati ceapa si usturoiul si rumeniti cateva minute, presarati apoi sofran, ghimir, corinadru si scortisoara.
Incorporati Incorporati carnea si rumeniti cateva minute, pe fiecare parte.
Adaugati inapoi migdalele in tigaie, incorporati apa cat sa acopere carnea si fierbeti la foc mic 30 de minute.
Apoi adaugati caisele, curmalele si coaja de portocala, iar daca este necesar putin apa. Mai gatiti 15 minute.
La final adaugati mierea, amestecati si mai gatiti 10 minute si asezonati cu sare si piper proaspat macinat.
Serviti cu couscous
Pofta buna!