Carne de miel cu tarhon: carne de miel, tarhon, ceapa, ulei, otet, bulion de rosii, sare. Ingrediente: 1 kg carne de miel 1 lingura tarhon 1 ceapa mare 1 ceasca ulei 1 lingura otet 1 lingurita bulion de rosii sare Mod de preparare: Carnea se taie bucati si se rumeneste in ulei incins. Cand […]
Miel cu tarhon si lamaie
PrinteazaMiel cu tarhon si lamaie din: pulpa de miel, vin alb, ceapa verde, usturoi verde, ulei de masline, masline, lamaie, tarhon, smantana, gogosar in otet, sare, piper.
- 1 pulpa de miel
- 100 ml vin alb
- 10 fire de ceapa verde
- 10 fire de usturoi verde
- 50 ml ulei de masline
- 100 g masline
- 2 lamai
- 4 crengute de tarhon proaspat
- 75 g smantana
- 2-3 bucati de gogosar in otet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi carnea şi o dezosezi. Apoi o tai in cuburi potrivit de mari.
Căleşti bucăţile în ulei de măsline, iar când sunt gata, adaugi peste ele ceapa şi usturoiul, tăiate bucăţele mai mari.
Acoperi cu apă fierbinte şi laşi să fiarbă la foc mic, până scade zeama.
Atunci adaugi măslinele, vinul şi tarhonul tăiat mărunt. Mai laşi puţin pe foc, apoi introduci vasul în cuptor pentru 15-20 de minute (mâncarea trebuie să aibă un sos grosuţ).
Când scoţi vasul din cuptor, adaugi zeama de la o lămâie.
Serveşti mâncarea ornată cu felii de lămâie şi de gogoşar roşu, iar deasupra adaugi câteva linguri de smântână.
Miel cu tarhon si lamaie
Pofta buna!
poate iti place si:
Carne de miel cu tarhon si ceapa
Ciorba de miel cu tarhon
Ciorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare Mod de preparare: Punem carnea […]
Pofta buna!