Miel la tava cu vinete, rosii, usturoi si ulei de menta
PrinteazaMiel la tava cu vinete, rosii, usturoi si ulei de menta din: coaste de miel, vinete, rosii, ulei de masline, usturoi, oregano, sare de mare, piper, busuioc, maghiran, menta, zahar, otet.
Ingrediente:
- 2 coaste de miel a cate 7 oase fiecare
- 2 vinete
- 8 rosii prunisoare
- ulei de masline
- 8 catei de usturoi, in coaja
- oregano uscat
- sare de mare si piper negru proaspat macinat
- busuioc sau maghiran proaspat
- 1 mana de menta proaspata
- 1 varf de cutit cu zahar
- otet din vin rosu
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C. Crestati in zig-zag grasimea de pe coastele de miel.
Puneti coastele deoparte. Taiati rosiile in jumatati si vinetele transversal in felii cu grosimea de 2,5 cm.
Ungeti usor pe toate partile feliile de vanata cu ulei de masline, apoi prajiti-le pe ambele parti intr-o tigaie neaderenta, pana se rumenesc putin.
Scoateti vinetele din tigaie si puneti-le pe o latura a unei tavi pentru cuptor.
Puneti jumatatile de rosii si cateii de usturoi intregi alaturi de vinete, apoi presarati deasupra putin oregano si asezonati cu sare si piper.
Peste rosii, intotdeauna puteti presara si putin busuioc sau maghiran proaspat.
Asezonati coastele de miel si prajiti-le in aceeasi tigaie, pana se rumenesc pe toate partile.
Stropiti carnea cu putin ulei de masline, apoi puneti bucatile in tava pentru cuptor (cu partea interioara in jos), langa vinete si rosii.
Coaceti timp de 30 de minute in cuptorul preincalzit, astfel incat carnea sa mai ramana putin roz.
Acum preparati ulei de menta. Intr-un mojar sau in mixer, puneti frunzele de menta cu putina sare si zahar si frecati amestecul pana se omogenizeaza.
Adaugati 2 linguri de otet din vin rosu si subtiati compozitia cu 6 linguri de ulei de masline.
Asezonati, dupa gust si mai puneti cateva picaturi de otet, daca e nevoie. Serviti coastele de miel cu uleiul de menta.
Miel la tava cu vinete, rosii, usturoi si ulei de menta
Pofta buna!