Miel traditional cu sos de lamaie si ou

Printeaza

O reteta de miel traditional cu sos de lamaie si ou din: carne de miel, unt, marar, sare, ceapa verde, apa plata, oua, suc de lamaie si supa de pui.

Ingrediente:Miel traditional cu sos de lamaie si ou

  • 1 kg carne de miel
  • 4 linguri de unt
  • 1 lingurita de marar
  • sare dupa gust
  • 6 legături ceapa verde
  • 350 ml apa plata

pentru sosul de oua

  • 3 oua batute bine
  • sucul de la 2 lamai
  • 225 ml supa de pui fierbinte

Mod de preparare:

Carnea se taie in bucati potrivite, ca pentru tocana si se pune intr-o cratita mare, adanca. Se adauga untul si condimentele. Se pune pe foc sa se rumeneasca. Se adauga apoi ceapa verde tocata, se acopera vasul si se fierbe la foc mic pana cand carnea se inmoaie (se adauga apa plata daca este nevoie).

Ouale se bat bine, se amesteca cu sucul de lamaie si supa de pui. Friptura de miel se serveste cu acest sos pe baza de oua si lamaie.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.