Miel umplut cu branza si verdeata
PrinteazaMiel umplut cu branza si verdeata din: snitele de miel, sare, piper, masline, rosii, branza de oaie, cimbru, oregano, ulei de unt, vin, Metaxa, smantana.
- 4 şniţele de miel
- sare
- piper
- 100 g măsline negre
- 200 g roşii
- 100 g brânză de oaie
- câte 1 linguriţă de cimbru şi de oregano proaspăt tocate
- 3 linguri de ulei de unt
- 250 ml vin roşu
- 2 cl Metaxa
- 100 ml smântână dulce
Mod de preparare:
Şe bat.şniţelele până devin subţiri şi se freacă cu sare şi piper. Se scot sâmburii de la măsline şi se toacă mărunt pulpa. Se crestează roşiile, se opăresc, se îndepărtează coaja, cotorul şi seminţele, după care pulpa se taie cubuleţe. Brânza se taie de asemenea cubuleţe.
Se amestecă măslinele, roşiile şi brânza, iar în ameec se încorporează şi ierburile aromatice. Se distribuie amestecul pe o jumătate din fiecare şniţel, după care carnea se pliază şi se fixează cu beţigaşe.
Se încinge uleiul de unt într-o tigaie, în care se prăjesc apoi şniţelele pe ambele părţi circa 5 minute.
Se toarnă în tigaie şi vinul roşu şi se lasă pe foc cu capac 20-30 de minute (în funcţie de grosimea şniţelelor). La final, se scot şniţelele şi se păstrează la cald.
Zeama în care s-au prăjit şniţelele se stinge cu Metaxa şi se dă în clocot. Se încorporează apoi şi smântână şi se lasă sosul să fiarbă până devine cremos. Şniţelele de miel se servesc împreună cu sosul şi cu cartofi copţi la cuptor.
Pofta buna!