Miel umplut cu orez si stafide
PrinteazaMiel umplut cu orez si stafide din: piept de miel, ficat de curcan, ceapa, sare, piper, patrunjel, orez, stafide, morcov, oua, ulei si unt.
- 800 g piept de miel
- 250 g ficat de miel sau de curcan
- 2 cepe
- sare
- piper
- pătrunjel verde
- 150 g orez fiert
- 50 g stafide
- 1 morcov
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- 2 linguri unt
Mod de preparare:
Ficatul se fierbe, se lasă să se răcească şi se taie în bucăţele. Morcovul se spală şi se fierbe separat. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă şi se lasă să se usuce. Într-o tigaie încinsă cu ulei se căleşte ceapa tocată mărunt.Se ia de pe foc, se lasă să se răcească puţin şi se adaugă ficatul, sărat şi piperat, orezul fiert, stafidele, cele două ouă, morcovul şi pătrunjelul tăiate mărunt.
Carnea de miel se spală bine, se umple cu amestecul făcut şi se leagă cu sfoară. Se prăjeşte puţin într-o tigaie cu ulei încins, se adaugă câteva linguri de apă, apoi se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace în cuptorul bine încălzit, până se înmoaie carnea, aproximativ 25 de minute. Se desface sfoara, se taie felii şi se serveşte cu salate de sezon.
Miel umplut cu orez si stafide
Pofta buna!
Mie nu mi place carnea de miel
Se poate face s cu carne de porc 😉