Miel umplut in stil ardelenesc
PrinteazaMiel umplut in stil ardelenesc din: miel, usturoi, boia, sare, piper, sunca, maruntaie de miel, paine, cartof, faina, oua, usturoi.
Pentru pastă:
- 1 miel
- 1 căpăţână de usturoi
- 1 lingură boia de ardei dulce
- sare
- piper
- felii de şuncă
Pentru umplutură:
- măruntaiele de la miel
- 1 felie de pâine
- 1 cartof
- puţină făină
- 2 ouă
- sare
- piper
- 1 linguriţă de boia
Iti mai trebuie:
- felii de şuncă
- 1-2 căpăţâni de usturoi
Mod de preparare:
Pregăteşti pasta aşa:
Cureţi usturoiul şi îl pisezi, apoi îl amesteci cu o lingură de boia de ardei dulce, sare şi piper după gust. Ungi mielul şi în interior şi în exterior cu acestă pastă. Intr-o tavă, aşezi mielul pe un pat de felii subţiri de şuncă şi îl împănezi cu căţei de usturoi. Laşi mielul la rece o zi.
Pregăteşti umplutura aşa:
Măruntaiele le dai prin maşina de tocat împreună cu felia de pâine înmuiată şi un cartof. La acest amestec, adaugi puţină făină, un ou fiert, sare, piper, un ou crud, o linguriţă de boia.
Umpli mielul cu această compoziţie. Coşi cu sfoară mielul, astfel încât să nu iasă compoziţia, îl ungi cu ulei şi îl presari cu şuncă.
Dai tava la cuptor pentru aproximativ 2 ore. Serveşti mielul cu garnitură de cartofi şi cu salată verde.
Pofta buna!