Miel umplut si marinat la cuptor
PrinteazaMiel umplut si marinat la cuptor din: miel, maruntaie de miel, taitei de casa, ceapa, ulei, ou, sare, piper, usturoi, hrean, ceapa, vin, boabe de piper negru, ulei, foi de dafin, sare.
- 1 miel (3-3,5 kg)
- măruntaie de miel
- 3-4 pahare tăieței de casă
- 4 cepe
- 4 linguri ulei
- 1 ou
- sare
- piper negru măcinat
Pentru marinată:
- 5-6 căţiei de usturoi
- 1-2 rădăcini hrean
- 5 cepe
- 1 pahar vin de masă
- 10-12 boabe piper negru
- ½ pahar ulei
- 3-5 foi de dafin
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Prepararea marinatei: Hreanul şi ceapa se dau prin răzătoare, usturoiul se pisează, se adaugă sarea, piperul negru măcinat, uleiul, vinul, se amestecă bine, se adaugă foi de dafin şi piper negru boabe.
Preparare umpluturii: Se fierb tăiţeii de casă. Ceapa şi măruntaiele fierte se taie fidea, se prăjesc în ulei, se sărează, se piperează, se adaugă tăieţeii şi oul crud.
Mielul întreg se unge cu marinată, se pune într-un vas neoxidant, se lasă sub peliculă la rece pentru 2-3 ore. Apoi se scoate din marinată, se curăţă de ingredientele tari ale marinatei, se umple, se pune pe o tavă unsă cu ulei, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor la 180 grade pe 1,5-2 ore, adăugîndu-se periodic apă sau bulion.
Miel umplut si marinat la cuptor
Pofta buna!