Miel umplut

Printeaza

Miel umplut

Ingrediente:Miel umplut

  • 1 piept întreg de miel care se va pregăti pentru umplut
  • măruntaiele de la un miel
  • 1 lingură untură în care se călesc 3 legături de ceapă verde şi 3 legături de usturoi verde
  • 3 ouă fierte tari tăiate mărunt
  • 3 ouă crude
  • 100 g came (miel, viţel sau porc)
  • 100 g franzelă înmuiată în lapte şi stoarsă
  • sare
  • piper
  • mărar
  • pătrunjel

 

Mod de preparare:

Tai coastele de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, în dreptul fiecărui cartilaj faci o tăietură cu un cuţit foarte bine ascuţit. Cu ajutorul cuţitului şi al mâinii dezlipeşti carnea de pe coaste, obţinând o pungă pe care o vei umple cu un amestec ca de drob, pe care-l vei pregăti din ingredientele de mai sus.

Locul deschizăturii îl vei coase cu aţă. Condimentezi carnea cu sare, piper, boia dulce şi o aşezi într-o tavă în care ai pus untură ca să se rumenească mai frumos şi o ceaşcă de apă. Introduci tava la cuptor şi, din când în când, stropeşti friptura cu sosul din tavă. înainte de a servi scoţi aţele cu atenţie.

O tai rece, rămânând pentru fiecare felie câte o costiţă. Se serveşte la aperitiv, dar se poate servi şi cu cartofi prăjiţi şi salată.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cand am citit reteta ma gandeam cum bag eu miel umplut in cuptor :)))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.