Miel umplut
PrinteazaMiel umplut
- 1 piept întreg de miel care se va pregăti pentru umplut
- măruntaiele de la un miel
- 1 lingură untură în care se călesc 3 legături de ceapă verde şi 3 legături de usturoi verde
- 3 ouă fierte tari tăiate mărunt
- 3 ouă crude
- 100 g came (miel, viţel sau porc)
- 100 g franzelă înmuiată în lapte şi stoarsă
- sare
- piper
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare:
Tai coastele de o parte şi de alta a coloanei vertebrale, în dreptul fiecărui cartilaj faci o tăietură cu un cuţit foarte bine ascuţit. Cu ajutorul cuţitului şi al mâinii dezlipeşti carnea de pe coaste, obţinând o pungă pe care o vei umple cu un amestec ca de drob, pe care-l vei pregăti din ingredientele de mai sus.
Locul deschizăturii îl vei coase cu aţă. Condimentezi carnea cu sare, piper, boia dulce şi o aşezi într-o tavă în care ai pus untură ca să se rumenească mai frumos şi o ceaşcă de apă. Introduci tava la cuptor şi, din când în când, stropeşti friptura cu sosul din tavă. înainte de a servi scoţi aţele cu atenţie.
O tai rece, rămânând pentru fiecare felie câte o costiţă. Se serveşte la aperitiv, dar se poate servi şi cu cartofi prăjiţi şi salată.
Pofta buna!
Cand am citit reteta ma gandeam cum bag eu miel umplut in cuptor :)))