Miel cu verdeturi
PrinteazaMiel cu verdeturi din: iaurt, coriandru, usturoi, ardei iute, ghimbir, chimion, coriandru, turmeric, file de miel, rosii, ceapa, menta, lipie, iaurt.
- 250g de iaurt natural
- 1 legătură mare de coriandru tocată (cu tot cu tulpini)
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 4 ardei iuţi verzi tocaţi
- 1 bucată mare de ghimbir, decojită şi tocată
- 2 linguriţe de chimion măcinat
- 1 linguriţă de coriandru măcinat
- 1 linguriţă de turmeric
- 1kg file de miel (din zona gâtului), curăţate de grăsimea în exces
- 2 roşii tocate
- 1/2 ceapă feliată fin
- 1 legătură mică de mentă, ruptă în bucăţi
- 8 lipii, pentru servit
- iaurt natural, pentru servit
Mod de preparare:
Se pun iaurtul, coriandrul, usturoiul, ardeii, ghimbirul şi chimionul într-un robot de bucătărie şi se mixează până ce amestecul devine fin.
Se adaugă turmericul şi o linguriţă de sare. Se pgne mielul într-un vas, se toarnă iaurtul deasupra şi se lasă la marinat pentru o oră.
Se coace mielul pe cărbuni încinşi, întorcându-se mereu până prinde o culoare maronie (cam 10 minute).
Se lasă să se odihnească 5 minute.
Se amestecă roşiile, ceapa şi menta şi se asezonează. Se taie mielul în felii şi se serveşte cu salata de roşii presărată cu mentă, alături de lipie şi iaurt.
Miel cu verdeturi
Pofta buna!