Mieluşei cu marţipan

Printeaza

O reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt.

Ingrediente:Mieluşei cu marţipan

  • 100 g masă de marţipan
  • 2 ouă
  • 75 g unt moale
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf sare
  • 5 picături ulei de migdale amare
  • 80 g făină
  • 20 g amidon
  • 1 linguriţă praf de copt

în plus:

  • 2-3 linguri praf de copt

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 175°C. Se bate compoziţia de marţipan cu ouăle. Separat se bate untul cu zahăr tos, zahăr vanilat, sare şi ulei. Făina se amestecă împreună cu amido­nul şi praful de copt; se înglobează lingură cu lingură în compoziţia de unt, alternând cu marţipanul.

Se unge for­ma de miel (1 l) şi se tapetează cu făină. Se aşază înăuntru aluatul şi se coace la cuptor 35-40 min. Spre sfârşitul timpu­lui de coacere se acoperă cu folie de aluminiu pentru a nu se rumeni prea mult.

Se lasă să se răcorească în formă, apoi se scoate şi se lasă să se răcească complet. Mieluşelul se pudrează cu zahăr şi se decorează după fantezie.

Mieluşei cu marţipan

Mieluşei cu marţipan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Va rog sa-mi spuneti de unde pot procura o forma pentru mielusei!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.