Mieluşei cu marţipan
PrinteazaO reteta de mielusei cu martipan din: martipan, oua, unt, zahar, zahar vanilat, sare, ulei de migdale, faina si amidon si praf de copt.
- 100 g masă de marţipan
- 2 ouă
- 75 g unt moale
- 50 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 praf sare
- 5 picături ulei de migdale amare
- 80 g făină
- 20 g amidon
- 1 linguriţă praf de copt
în plus:
- 2-3 linguri praf de copt
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 175°C. Se bate compoziţia de marţipan cu ouăle. Separat se bate untul cu zahăr tos, zahăr vanilat, sare şi ulei. Făina se amestecă împreună cu amidonul şi praful de copt; se înglobează lingură cu lingură în compoziţia de unt, alternând cu marţipanul.
Se unge forma de miel (1 l) şi se tapetează cu făină. Se aşază înăuntru aluatul şi se coace la cuptor 35-40 min. Spre sfârşitul timpului de coacere se acoperă cu folie de aluminiu pentru a nu se rumeni prea mult.
Se lasă să se răcorească în formă, apoi se scoate şi se lasă să se răcească complet. Mieluşelul se pudrează cu zahăr şi se decorează după fantezie.
Mieluşei cu marţipan
Pofta buna!
Va rog sa-mi spuneti de unde pot procura o forma pentru mielusei!!!