Salată de Raci cu Avocado și Sos de Lămâie – Salata de raci este o alegere sofisticată și nutritivă, perfectă pentru a impresiona invitații sau pentru a te bucura de o masă rafinată. Preparatul este ideal pentru zilele calde de vară sau pentru o cină ușoară și sănătoasă. Descoperă cum să pregătești această salată delicioasă. […]
Miere din papadie cu busuioc
PrinteazaMiere din papadie cu busuioc din: inflorescenţe de păpădie, apa, zahar, lamaie, frunze de busuioc (opţional).
Ingrediente:
- cât mai multe inflorescenţe de păpădie (1 castron mare)
- 2 l apă
- 2 kg zahăr
- 2 lămâi
- câteva frunze de busuioc (opţional)
Mod de preparare:
Miere din papadie cu busuioc: Pui la macerat florile în apă rece, nu înainte de a le spăla bine. Le laşi aşa 24 de ore, apoi strecori apa (care are o culoare verzuie tulbure) şi arunci florile.
Pui apa la fiert împreună cu zahărul şi zeama de la lămâi până ajunge la consistenţa dorită (eu am tot testat cu câteva picături de „sirop” în apă rece şi, când acestea s-au întărit, am stins focul).
Laşi puţin să se răcească, adaugi coaja de lămâie rasă în fâşii şi frunzele de busuioc (pentru un parfum şi guât delicat).
Laşi totul să se odihnească circa 30 de minute, după care scoţi coaja de lămâie şi busuiocul şi pui „mierea” în borcane.
Este foarte gustoasă, cu parfum şi gust fin şi delicat, cu proprietăţi curative.
Pofta buna!
Tartine cu Brânză Pantysgawn și Smochine
Tartine cu Brânză Pantysgawn și Smochine – sunt o alegere perfectă pentru un aperitiv rafinat sau un mic dejun deosebit. Această combinație de brânză fină de capră și smochine dulci creează un echilibru perfect de arome și texturi. Descoperă cum să prepari aceste tartine delicioase și bucură-te de o experiență culinară de neuitat. Brânza Pantysgawn […]