Miere din papadie cu busuioc

Printeaza

Miere din papadie cu busuioc din: inflorescenţe de păpădie, apa, zahar, lamaie, frunze de busuioc (opţional).

Miere din papadie cu busuioc

Ingrediente:

  • cât mai multe inflorescenţe de păpădie (1 castron mare)
  • 2 l apă
  • 2 kg zahăr
  • 2 lămâi
  • câteva frunze de busuioc (opţional)

 

 

Mod de preparare:

Pui la macerat florile în apă rece, nu înainte de a le spăla bine. Le laşi aşa 24 de ore, apoi strecori apa (care are o culoare verzuie tulbure) şi arunci florile.

Pui apa la fiert împreună cu zahărul şi zeama de la lămâi până ajunge la consistenţa dorită (eu am tot testat cu câteva picături de „sirop” în apă rece şi, când acestea s-au întărit, am stins focul).

Laşi puţin să se răcească, adaugi coaja de lămâie rasă în fâşii şi frunzele de busuioc (pentru un parfum şi guât delicat).

Laşi totul să se odihnească circa 30 de minute, după care scoţi coaja de lămâie şi bu­suiocul şi pui „mierea” în borcane.

Este foarte gus­toasă, cu parfum şi gust fin şi delicat, cu proprietăţi curative.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.