Miere din papadie cu busuioc
PrinteazaMiere din papadie cu busuioc din: inflorescenţe de păpădie, apa, zahar, lamaie, frunze de busuioc (opţional).
Ingrediente:
- cât mai multe inflorescenţe de păpădie (1 castron mare)
- 2 l apă
- 2 kg zahăr
- 2 lămâi
- câteva frunze de busuioc (opţional)
Mod de preparare:
Pui la macerat florile în apă rece, nu înainte de a le spăla bine. Le laşi aşa 24 de ore, apoi strecori apa (care are o culoare verzuie tulbure) şi arunci florile.
Pui apa la fiert împreună cu zahărul şi zeama de la lămâi până ajunge la consistenţa dorită (eu am tot testat cu câteva picături de „sirop” în apă rece şi, când acestea s-au întărit, am stins focul).
Laşi puţin să se răcească, adaugi coaja de lămâie rasă în fâşii şi frunzele de busuioc (pentru un parfum şi guât delicat).
Laşi totul să se odihnească circa 30 de minute, după care scoţi coaja de lămâie şi busuiocul şi pui „mierea” în borcane.
Este foarte gustoasă, cu parfum şi gust fin şi delicat, cu proprietăţi curative.
Pofta buna!