Tarta cu mere si miere din: faina, zahar, sare, unt, ou, mere, miere. Ingrediente: Aluat: 125 g făină 1 lingura zahăr 1 praf sare 60 g unt 1 ou Umplutură: 600 g mere 80 g miere de salcâm Mod de preparare: Se amestecă faina cu zahărul şi sarea, se face la mijloc o gropiţă […]
“Miere” de galbenele
Printeaza“Miere” de galbenele din: galbenele, apa, zahar, lamaie.
Ingrediente:
- 2 mâini de gălbenele
- 1 l apă
- 1 kg zahăr
- 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Pregăteşti blatul aşa:
Florile de gălbenele le pui într-un litru de apă şi le dai în 2-3 clocote.
Acoperi vasul cu un capac, îl iei de pe foc şi îl laşi până a doua zi.
In ziua următoare strecori zeama obţinută printr-un tifon sau o sită foarte deasă şi adaugi zahărul şi zeama de la jumătatea de lămâie.
Pui vasul din nou pe foc foarte mic şi mai fierbi timp de câteva ore până obţii o „miere” nici prea subţire, nici prea groasă.
După răcire, pui „mierea” în borcane şi iei câte o lingură înainte de masă. „Mierea” de gălbenele este recomandată în tratarea bolilor de stomac, de la gastrite la ulcer.
Pofta buna!
poate iti place si:
Crema de branza cu miere si mar
Crema de branza cu miere si mar din: branza, miere, mar. Ingrediente: 150 g brânză de vaci 1 lingură cu miere 1 măr bine copt Mod de preparare: Omogenizaţi brânza cu o lingură de lemn, adăugaţi mierea şi serviţi decorată cu felii de măr crud. Pofta buna! Poate te intereseaza si: Crema […]
Pofta buna!
Bun, bun. Si foarte sanatos