Miez de praz cu vinegretă

Printeaza

Miez de praz cu vinegretă

Ingrediente:

  • miezul a 8 fire de praz
  • 2 fire de pătrunjel cu frunza lată (pentru decor)

Pentru vinegretă :

  • o linguriţă de muştar iute
  • o lingură de oţet balsamic
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1/4 linguri de praf de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Miez de praz cu vinegretă: Indepărtaţi rădăcina, baza prazului şi prima fâşie, care este, adesea, plină de pământ. Spălaţi cu grijă.

Puneţi un praf bun de sare într-o oală plină cu apă.

Adăugaţi miezul de praz şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit, timp de 40 de minute. Scurgeţi, lăsaţi la răcit şi puneţi la frigider cel puţin o oră.

Pregătiţi vinegretă. Inainte de a servi, tăiaţi prazul în două, pe lungime. Tamponaţi cu hârtie absorbantă.

Puneţi pe farfurii individuale. Stropiţi cu vinegretă şi decoraţi cu pătrunjel.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.