Miez de praz cu vinegretă
PrinteazaMiez de praz cu vinegretă
Ingrediente:
- miezul a 8 fire de praz
- 2 fire de pătrunjel cu frunza lată (pentru decor)
Pentru vinegretă :
- o linguriţă de muştar iute
- o lingură de oţet balsamic
- 4 linguri de ulei de măsline
- 1/4 linguri de praf de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Miez de praz cu vinegretă: Indepărtaţi rădăcina, baza prazului şi prima fâşie, care este, adesea, plină de pământ. Spălaţi cu grijă.
Puneţi un praf bun de sare într-o oală plină cu apă.
Adăugaţi miezul de praz şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit, timp de 40 de minute. Scurgeţi, lăsaţi la răcit şi puneţi la frigider cel puţin o oră.
Pregătiţi vinegretă. Inainte de a servi, tăiaţi prazul în două, pe lungime. Tamponaţi cu hârtie absorbantă.
Puneţi pe farfurii individuale. Stropiţi cu vinegretă şi decoraţi cu pătrunjel.
Pofta buna!