Migdale cu fasole incoltita
PrinteazaMigdale cu fasole incoltita din: migdale, sos de soia, ulei de susan, curmale, ardei iuti, usturoi, ghimbir, fasole, vegetale, anghinare.
- o ceaşcă de migdale
- un sfert de ceaşcă de sos de soia
- un sfert de ceaşcă de ulei de susan
- patru linguri de curmale tăiate în bucăţi (facultativ)
- o jumătate de lingură de ardei iuţi proaspeţi, mărunţiţi
- o jumătate de căţel de usturoi
- o lingură de ghimbir ras
- o ceaşcă de boabe încolţite de fasole
- o ceaşcă de vegetale mărunţite adiţionale (vârfuri de sparanghel, ardei graşi roşii sau verzi tocaţi, ţelină şi roşii cherry)
- un sfert de ceaşcă de anghinare, feliată subţire ca hârtia
Mod de preparare:
Puneţi migdalele la înmuiat în patru ceşti de apă, între opt şi douăsprezece ore. Scurgeţi-le şi clătiţi-le.
Cu ajutorul unui mixer, preparaţi sosul hoisin amestecând laolaltă sosul de soia, uleiul de susan curmalele, ardeii iuţi, usturoiul şi ghimbirul.
Intr-un. mixer, mărunţiţi migdalele până la o textură grunjoasă.
Intr-un vas, amestecaţi migdalele, boabele încolţite de fasole, legumele asortate, anghinarea şi sosul preparat.
Deshidrataţi mixtura la 43 grade C, timp de trei ore, şi serviţi-o caldă.
Pofta buna!