Migdale
PrinteazaMigdale
Migdalele dulci cresc în arbuşti şi sunt înrudite cu piersicile. Ele sunt apreciate de mii de ani.
Faraonul egiptean Tutankhamon a fost îngropat cu provizii de migdale, pentru drumul său spre tărâmul morţilor. în Biblie se vorbeşte de migdalele „care renasc la viaţă”, probabil deoarece migdalii sunt printre primii arbuşti care înfloresc primăvara în Israel.
Aceste nuci dulci, crocante şi sănătoase pentru cardiaci, pot fi afumate, sărate şi prăjite, pentru a fi adăugate la diverse feluri de mâncare principale, sau măcinate într-o pastă folosită pentru prepararea marfipanului. Felurile de mâncare a căror denumire conţine cuvântul amandine sunt garnisite cu migdale.
In cazul în care aveţi nevoie de un motiv suplimentar pentru a mânca migdale, oamenii de ştiinţă sunt de părere că aproximativ 30 g de migdale şi alte nuci consumate zilnic reduc riscul apariţiei bolilor cardiace.