Mihalţ cu spanac
PrinteazaMihalţ cu spanac
- 500 g de spanac
- 2 trunchiuri de mihalţ de 600 g fiecare
- zeama unei lămâi
- puţină untură de gâscă
- 10 cl de vin alb
- 2 linguriţe de piper verde în saramură
- 15 cl smântână lichidă degresată
- 1 lingură de ulei de măsline
- 2, 3 vârfuri de cuţit de nucşoară
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegeţi spanacul şi păstraţi doar frunzete frumoase, eliminând cozile groase. Spălaţi, apoi opăriţi 4 minute în apă cu sare. Daţi deoparte, lăsându-le la scurs într-o strecurătoare. Clătiţi mihalţul, apoi uscaţi-l în hârtie absorbantă. Indepărtaţi toate bucăţile de piele rămase Cu un cuţit mare, tăiaţi fiecare trunchi în felii de 4 centimetri.
Stropiţi bucăţile de peşte cu zeamă de lămâie. Săraţi şi piperaţi pe ambele feţe. Lăsaţi să se topească grăsimea de gâscă într-o tigaie antiaderentă pusă pe foc. Prăjiţi peştele timp de trei minute pe fiecare parte. Scoateţi peştele din tigaie şi păstraţi-l la cald, în cuptor, la 80° (treapta 2/3).
Turnaţi vinul alb în tigaie şi degresaţi cu ajutorul unei spatule. Clătiţi piperul şi adăugaţi-l în tigaie. Turnaţi smântână şi lăsaţi să dea în clocot până când se îngroaşă sosul.
Incălziţi spanacul timp de câteva minute într-o cratiţă cu 1 lingură de ulei de măsline. Săraţi, piperaţi şi adăugaţi nucşoară. Serviţi mihalţul acoperit de sos, alături de spanac.
Poftă bună!