Mihalţ cu spanac

Printeaza

 Mihalţ cu spanac

Ingrediente:Mihalţ cu spanac

  • 500 g de spanac
  • 2 trunchiuri de mihalţ de 600 g fiecare
  • zeama unei lămâi
  • puţină untură de gâscă
  • 10 cl de vin alb
  • 2 linguriţe de piper verde în saramură
  • 15 cl smântână lichidă degresată
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2, 3 vârfuri de cuţit de nucşoară
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegeţi spanacul şi păstraţi doar frunzete frumoase, eliminând cozile groase. Spălaţi, apoi opăriţi 4 minute în apă cu sare. Daţi deoparte, lăsându-le la scurs într-o strecurătoare. Clătiţi mihalţul, apoi uscaţi-l în hârtie absorbantă. In­depărtaţi toate bucăţile de piele rămase Cu un cuţit mare, tăiaţi fiecare trunchi în felii de 4 centimetri.

Stropiţi bucăţile de peşte cu zeamă de lămâie. Săraţi şi piperaţi pe ambele feţe. Lăsaţi să se topească grăsimea de gâscă într-o tigaie antiaderentă pusă pe foc. Prăjiţi peştele timp de trei minute pe fiecare parte. Scoateţi peştele din tigaie şi păstraţi-l la cald, în cuptor, la 80° (treapta 2/3).

Turnaţi vinul alb în tigaie şi degresaţi cu ajutorul unei spatule. Clătiţi piperul şi adăugaţi-l în tigaie. Turnaţi smântână şi lăsaţi să dea în clocot până când se îngroaşă sosul.

Incălziţi spanacul timp de câteva minute într-o cratiţă cu 1 lingură de ulei de măsline. Săraţi, pipe­raţi şi adăugaţi nucşoară. Serviţi mihalţul acoperit de sos, alături de spanac.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.