Mille feuille cu capsuni

Printeaza

O reteta delicioasa de mille feuille cu capsuni din: suc de portocale, suc de lamaie, zahar, faina, unt, amidon, suc de lamaie verde, ou si capsuni.

Ingrediente:Mille feuille cu capsuni

tuille de portocale:

  • suc de portocale 100 ml
  • suc de lamâie 25 m
  • zahar 250 g
  • faina 75 g
  • unt 125 g

ingrediente crema de citrice:

  • suc de portocale 100 ml
  • suc de lamâie verde 50 ml
  • zahar 200 g
  • amidon 10 g
  • unt 325 g
  • suc de grapfruit 75 g
  • galbenus ou (10 buc.) 200 g
  • capsuni proaspete 500 g

 

Mod de preparare:

Se amesteca toate ingredientele obtinând astfel un aluat de consistenta moale si se lasa la rece 12 ore. Se realizeaza o bezea italiana din zahar (190 g) umezit cu apa si fiert pâna când compozitia se leaga fara sa-si schimbe culoarea.

Se întinde apoi pe o foaie de silicon cu ajutorul unui sablon în forma de triunghi. Se baga la cuptor la 180ºC pâna se coloreaza.

Se realizeaza o crema fi arta astfel: punem pe foc sucul de portocale, sucul de grepfruit si sucul de lamâie verde. Când începe sa fiarba, se adauga galbenusurile care au fost amestecate în prealabil cu zahar si amidon.

Se lasa sa se raceasca aproximativ o ora si apoi se adauga untul alifiat. Montam desertul din doua triunghiuri de tuille, adaugam crema obtinuta (cu ajutorul unui pos). Decoram pe margini cu capsuni proaspete taiate pe jumatate. Se poate servi cu sos de fructe rosii.

Mille feuille cu capsuni

Mille feuille cu capsuni

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.