Mille-feuille de dovlecei
PrinteazaMille-feuille de dovlecei
- 2 dovlecei mari
- 8 linguri de ulei de măsline
- 3 bucăţi de mozzarella
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de oţet balsamic
- praf de plante aromatice de provence
- sare
- piper
Mod de preparare:
Clătiţi şi ştergeţi dovleceii. Tăiaţi-i îndouă şi aruncaţi capetele. Tăiaţi în felii subţiri de 0,5cm, pe lungime.
Vărsaţi jumătate din uleiul de măsline într-o tigaie mare şi prăjiţi feliile de dovlecei pânâ prind o culoare aurie, la foc potrivit. Scurgeţi-le pe hârtie absorbantă.
Scurgeţi mozzarella. Tăiaţi-o în feli subţiri, săraţi şi piperaţi. Decojiţi şi striviţi căţeii de usturoi. Amestecaţi într-un bol oţetul balsamic, restul de ulei de măsline şi usturoiul strivit. Săraţi şi piperaţi.
Faceţi un mille-feuille, alternând feliile de dovlecel cu cele de mozzarella. Stropiţi cu sos şi presăraţi cu praf de plante aromatice de provence.
Pofta buna!