Millefeuille cu banane
PrinteazaO reteta delicioasa de Millefeuille cu banane din: banane, unt, ciocolata neagra, foi de placinta, lamaie, lapte, crema de vanilie, amestec de seminte, mere si zahar pudra.
- 8 banane
- 100 g unt
- 100 g ciocolată neagră
- 8 foi de plăcintă
- o lămâie
- 500 ml lapte dulce
- un pachet cremă de vanilie instant
- 100 g amestec de seminţe
- două mere
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Din foile de plăcintă se decupează rondele cu ajutorul unei căni şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu unt topit, se introduc în cuptor şi se coc la foc mediu până devin aurii, având grijă să nu se ardă.
Se aşază pe un platou şi se lasă să se răcească complet. Crema de vanilie se mixează împreună cu laptele dulce şi zahărul pudră, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece. Bananele se curăţă de coajă se taie rondele şi se stropesc cu sucul de lămâie.
Se încinge untul rămas de la ungerea foilor, se călesc bananele câteva minute, având grijă să nu se sfărâme, şi se lasa să se răcească.
Se construiesc turnuleţe alternând cercurile de aluat cu cremă, banane şi seminţe, ultimul rând fiind un cerc de aluat.
Millefeuille cu banane
Pofta buna!