Millefeuille cu zmeură si miere
PrinteazaMillefeuille cu zmeură si miere din: faina, unt, apa, sare, frisca, zeama de lamaie, zahar, oua, zmeura, miere.
- 520 g făină
- 450 g unt rece
- 300 ml apă rece
- 1 1/2 linguriţa de sare
Pentru crema:
- 250 ml frişcă lichida
- 250 ml zeamă lămâie
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 2 căni de zmeura
- câteva linguriţe de miere
Mod de preparare:
Amestecă făina cu sarea, apoi adaugă 250 g de unt şi apa. Formează o sferă, pune-o în folie şi dă-o la rece o oră.
Întinde aluatul, încorporează untul rămas şi dă la rece încă o oră. Taie aluatul în trei, întinde tot atâtea foi de 5 mm grosime, inţeapă cu o furculiţă şi coace-le.
Pentru cremă, amestecă pe foc zahărul cu zeama de lămâie. Separat, bate ouăle, apoi adaugă treptat din compoziţia de zahăr. Pune din nou pe foc şi amestecă până când se îngroaşă.
După ce se răcoreşte, adaugă frişca bătută spumă. Întinde cremă pe fiecare foaie şi pune zmeură între straturi. Stropeşte cu miere.
Millefeuille cu zmeură si miere
Pofta buna!