Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de branză
PrinteazaMillefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză din: hribi, ulei de masline extravirgin, usturoi, foaie de dafin, branza montasio, unt, rozmarin, salvie, paine toast si parmezan.
Ingrediente:
pentru ciuperci:
- 8 hribi (mari)
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 căţel de usturoi
- 1 foaie de dafin
pentru chipsuri:
- 190 g brânză Montasio (sau parmezan ori mozzarella)
- 20 g unt
- 1 crenguţă de rozmarin
- 2 frunze de salvie
pentru pâinea prăjită:
- 4 felii de pâine toast
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 30 g parmezan
Mod de preparare:
Curăţă bine ciupercile, pentru a îndepărta orice urmă de pământ. Taie-le picioruşele şi spală-le bine.
Toacă 4 picioruşe de la ciuperci şi dă-le deoparte. Căleşte usturoiul împreună cu foaia de dafin într-o tigaie cu ulei de măsline.
Adaugă pălăriile întregi ale hribilor şi căleşte-le circa 2 minute. Pune sare, după gust, şi scoate ciupercile din tigaie.
Toacă mărunt salvia şi rozmarinul, apoi căleşte-le în unt în aceeaşi tigaie în care ai prăjit ciupercile, adaugă picioruşele hribilor tăiaţi cuburi şi pune sare, după gust.
După 3-4 minute adaugă brânza tăiată cuburi. Lasă brânza să se topească şi toarnă compoziţia caldă într-o formă întinsă, cu marginile de cel puţin 1 cm înălţime. Când începe să se răcorească, decupează din ea cercuri cu diametrul de 8-10 cm.
Incinge uleiul într-o tigaie, decupează din pâinea toast discuri de circa 12 cm şi prăjeşte-le până se fac aurii.
Aşază pe fiecare farfurie câte o bucată de pâine. Pune deasupra un strat din compoziţia salvie si rozmarinsi picioruse de hribi, un disc din compoziţia de ciuperci cu brânză şi, la sfârşit, încă un strat din compoziţie.
Decorează cu câteva lamele de parmezan şi serveşte imediat.
Millefeuille din ciuperci şi chipsuri de brânză
Poftă bună!