Millefeuille cu mascarpone
PrinteazaMillefeuille cu mascarpone din: aluat, mascarpone, oua, zahar, zahar pudra, esenta de rom, rodie, nuca de cocos si fistic.
- 400 g aluat foitaj
- 250 g mascarpone
- 3 oua
- 125 g zahar
- 75 g zahar pudra
- 1 fiola cu esenta de rom
- 1 rodie
- fructe exotice (nuca de cocos, fistic)
Mod de preparare:
Intinde puţin aluatul de foitaj. Aşază-l într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Lasă aluatul în cuptor, la foc mic, zece minute, până ce se aureşte. Separat, mixează zahărul cu gălbenuşurile până ce se topeşte. încorporează mascarpone şi esenţa de rom. Adaugă un albuş bătut spumă. Lasă crema la rece minimum 30 de minute.
Taie foaia de aluat răcorită în dreptunghiuri potrivite. Aşază trei dreptunghiuri unul peste altul, iar peste ele, întinde cremă şi pune boabe de rodie, Repetă operaţia până ce termini atât crema, cât şi foile. Presară zahăr pudră şi decorează cu fructe exotice.
Millefeuille cu mascarpone
Pofta buna!