Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi Cointreau
PrinteazaO reteta delicioasa de Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi Cointreau din: panettone, cointreau, lapte, ciocolata menaj, zahar, faina alba, galbenusuri, baton de vanilie, zahar, fulgi de migdale, albusuri si zahar vanilat.
pentru millefeuille:
- 1 panettone
pentru cremă:
- 50 ml lichior Cointreau
- 1 l lapte
- 100 g ciocolată menaj
- 250 g zahăr
- 80 g faină albă
- 6 gălbenuşuri
- 1/2 baton de vanilie
pentru decor:
- 200 g zahăr
- 50 g fulgi de migdale
- 4 albuşuri
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Toarnă laptele într-o crăticioară, adaugă vanilia, jumătate din cantitatea de zahăr şi pune-le la fiert. Amestecă gălbenuşurile cu zahărul rămas, adaugă faina şi toarnă laptele fierbinte.
Lasă totul să fiarbă 2 minute, amestecând continuu.
Pune într-o crăticioară ciocolata topită şi 3/4 din crema obţinută anterior şi amestecă uşor. Adaugă lichiorul şi amestecă. Taie discuri de panettone cu grosimea de 1 cm.
Pune crema într-un poş şi distribuie câte puţină pe discurile de panettone, mai puţin pe unu. Aşază discurile unul peste altul şi deasupra pune-l pe cel fară cremă.
Bate albuşurile spumă tare, adaugă zahărul şi zahărul vanilat şi continuă să baţi încă 1 minut. Umple cu această compoziţie un alt poş şi acoperă cu ea prăjitura.
Presară fulgii de migdale deasupra şi pune prăjitura 2-3 minute sub grilul din cuptor, până când începe să se rumenească uşor la suprafaţă.
Millefeuille de panettone cu sos de ciocolată şi Cointreau
Pofta buna!