Minciunele vanilate

Printeaza

Minciunele vanilate din: faina, drojdie, vanilie, apa sau sifon, ulei, zahar, sare.

Ingrediente:Minciunele

  • 1/2 kg făină
  • 1 cub de drojdie
  • vanilie
  • 1 cană cu apă caldă sau sifon la temperatura camerei
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 linguri cu zahăr
  • sare
  • 1 cană cu ulei pentru prăjit
  • 3 linguri cu zahăr pentru decor

 

Mod de preparare:

Pregătiţi drojdia: acoperiţi cubul de drojdie cu 2 linguri cu zahăr şi 1/2 linguriţă de sare. Amestecaţi cu furculiţa inox sau cu lingura de lemn până obţineţi un lichid densi.

Cerneţi faina, puneţi într-un gol format cu lingura drojdia lichefiată, 2 pachete de zahăr vanilinat, 2 linguri cu ulei.

Frământaţi faina astfel pregătită cu apă caldă sau sifon. Obţineţi un aluat ferm, care se desprinde de mână. Lăsaţi la dospit 20 min.

Impărţiţi aluatul în 10 bile egale.

Ungeţi cu ulei planşeul de lucru, întindeţi aluatul cu sucitorul ca să obţineţi forme rotunde. Prăjiţi turtele în ulei fierbinte.

Scoateţi pe şerveţele de hârtie, apoi presăraţi pe fiecare turtă zahăr tos şi aşezaţi-le unele peste altele. Acoperiţi pentru 10 min.

Serviţi minciunelele calde sau reci lângă ceai sau cafea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.