Minciuni delicioase
PrinteazaMinciuni delicioase
- 3 gălbenuşuri
- 1 ou întreg
- 1 linguriţă zahăr pudră
- 2 linguri smîntînă
- 2 linguri sifon
- vanilie sau rom pentru aromat
- făină cît cuprinde
- 1 praf de sare
- grăsime pentru prăjit
- zahăr pudră vanilat
Mod de preparare:
Se pune pe planşetă făină uscatăşi cernută, se face la mijloc o gropiţă în care se pun ouăle, zahărul, smîntîna, sifonul, vanilia şi sarea.
Se frămîntă o cocă mai vîrtoasă. Se împarte în douăşi se lasă să se odihnească o oră. După aceea se întinde cu vergeaua o foaie cît se poate de subţire.
Din ea se taie fîşii late de 3-4 cm şi fiecare fîşie în bucăţi de 10 cm lungime. Fiecare bucată se crestează puţin la mijloc şi prin crestătură se introduce unul din capetele bucăţii (astfel încît să pară că e înnodat).
Se procedează astfel cu tot aluatul. Se prăjesc într-o cratiţă sau într-un ceaunel, cu untură sau ulei clocotit, pînă cînd se rumenesc.
Se scot cu lingura cu găuri şi se presară fiecare cu zahăr pudră vanilat.
Pofta buna!